Lakásfókusz blog

A Lakásfókusz.hu oldal egy ingatlanszakmai oldal volt, mely 2012. júniusában született. Akkoriban nagyon komoly gondot jelentett a devizahitelek problémája és a blog ebben próbált segíteni az olvasóknak.

Minden olyannal foglalkozott, ami a lakással, a lakhatással volt kapcsolatos. Így a tematikában szerepelt a lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásköltségek, lakásárverés.

Írtak benne az akkori állami megoldásról, az árfolyamgátról, de a bedőlt hitelekről, az állami eszközkezelőről, a hitelproblémákról, az ingatlanpiacról, jelzáloghitelekről, kamatokról, lakáseladásokról, lakáshitelekről és lakástakarékról, a szocpolról, a támogatott hitelről is.

A weboldalon hírlevélre is fel lehetett iratkozni és a cikkekhez is hozzá lehetett szólni. Viszonylag kevés, néhány tíz hozzászólás érkezett a cikkekhez. A portál három sajtóközleményt is kiküldött a sajtónak az életciklusa során. Ezek a cikkek a hitelválsággal és az adósmentéssel foglalkoztak.

Egy állandó oldalon a lakás alapterületének mérési problémáival és annak az árra gyakorolt hatásáról is írtak.

Cikkeik elfogulatlanok voltak és kifejezetten a független szakmaiság jellemezte az oldalt.

A Lakásfókusz.hu oldalhoz Facebook oldal is tartozott. Azt azonban nem lehetett megtudni, hogy az oldal kinek a tulajdonában áll (magánszemély vagy valamilyen szervezet) és ki írja a cikkeket. Sem impresszum, bemutatkozás nem tartozott az oldalhoz, sem pedig a cikkek szerzőjét nem tüntették fel.

A Lakásfókusz.hu weboldal 2018. júniusáig üzemelt, de érdemi mennyiségben cikkek 2014. márciusáig jelentek meg rajta. Utána már csak havi 1-3 cikk készült, mely változatlanul a lakáshitelesek problémáira fókuszált. 2014. szeptembere után új cikket már nem tettek közzé rajta.

CSOK Plusz Lakáshitel
  • 2,89%-os akciós kamattal, THM 2,98%
  • Akció a kezdeti díjakra
  • Online hiteligénylés piaci kamatozású jelzáloghitellel együtt
Érdekel
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

  • Egy nő azt latolgatja, vajon mi a referenciakamat
    Lakáshitel

    Mitől függ, hogy mennyi a hitelem kamata? – Referenciakamat és kamatfelár

    Te is kaptál már a bankodtól levelet, amiben a törlesztőrészlet változásnál valami referenciakamatra hivatkoztak, de inkább átugrottad? Vagy szeretsz mindennek utánanézni, és tudod, hogy a hitelek törlesztője változhat a futamidő alatt, de azt már nem, hogy miért? Ha szeretnéd érteni, hogy a bankok hogyan határozzák meg a hiteleik kamatát, akkor jó helyen vagy. A téma elég szakmai, és pár alapfogalmat át kell vennünk mielőtt elérünk a referenciakamathoz, de igyekszünk érthetően elmagyarázni. Vágjunk is bele!

    frissítve: 2024. február 21.
  • Fogyasztóbarát lakáshitel segítségével vásárolt lakást ünnepel egy pár
    Lakáshitel

    Fogyasztóbarát lakáshitel 2024

    Ha lakást szeretnél vásárolni, és ehhez hitelt keresel, akkor találkozhattál már a minősített fogyasztóbarát lakáshitel kifejezéssel. De mi az, hogy fogyasztóbarát? Miben más ez, mint a többi hitel? És milyen kedvezményeket kaphatsz zöld hitelcélokra? Lépésről lépésre elmondjuk a feltételeit, előnyeit és segítünk átgondolni, hogy megéri-e. Összegyűjtöttük neked azt is, hogy melyik bank milyen feltételekkel kínálja. Vágjunk is bele!

    frissítve: 2024. február 26.
  • OTP Lakáshitel - kalkulátor és feltételek 2024
    Lakáshitel

    OTP Lakáshitel - kalkulátor és feltételek 2024

    Az OTP Bank nemcsak Magyarország vezető pénzintézete, de a digitális megoldásokban is élen jár. A hiteligénylést online is intézheted náluk, és csak a szerződést aláírni kell bemenned a bankfiókba. Ha pedig személyes segítségre van szükséged és nem mennél be a bankba, az OTP mobilbankárai segítenek. OTP lakáshitel csak végig fix kamattal igényelhető és kínálnak CSOK Plusz és Falusi CSOK hitelt is. Az Évnyerő lakáshitelekkel lehetőséged van arra, hogy az első évben csak kamatot törlessz, és egyszer a futamidő alatt a hiteled kamatát is csökkentheted. Mutatjuk a feltételeket és az OTP lakáshitel kalkulátor segítségével pedig a törlesztőket is. Vágjunk is bele!

    frissítve: 2024. március 24.