Lakásfókusz blog

A Lakásfókusz.hu oldal egy ingatlanszakmai oldal volt, mely 2012. júniusában született. Akkoriban nagyon komoly gondot jelentett a devizahitelek problémája és a blog ebben próbált segíteni az olvasóknak.

Minden olyannal foglalkozott, ami a lakással, a lakhatással volt kapcsolatos. Így a tematikában szerepelt a lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásköltségek, lakásárverés.

Írtak benne az akkori állami megoldásról, az árfolyamgátról, de a bedőlt hitelekről, az állami eszközkezelőről, a hitelproblémákról, az ingatlanpiacról, jelzáloghitelekről, kamatokról, lakáseladásokról, lakáshitelekről és lakástakarékról, a szocpolról, a támogatott hitelről is.

A weboldalon hírlevélre is fel lehetett iratkozni és a cikkekhez is hozzá lehetett szólni. Viszonylag kevés, néhány tíz hozzászólás érkezett a cikkekhez. A portál három sajtóközleményt is kiküldött a sajtónak az életciklusa során. Ezek a cikkek a hitelválsággal és az adósmentéssel foglalkoztak.

Egy állandó oldalon a lakás alapterületének mérési problémáival és annak az árra gyakorolt hatásáról is írtak.

Cikkeik elfogulatlanok voltak és kifejezetten a független szakmaiság jellemezte az oldalt.

A Lakásfókusz.hu oldalhoz Facebook oldal is tartozott. Azt azonban nem lehetett megtudni, hogy az oldal kinek a tulajdonában áll (magánszemély vagy valamilyen szervezet) és ki írja a cikkeket. Sem impresszum, bemutatkozás nem tartozott az oldalhoz, sem pedig a cikkek szerzőjét nem tüntették fel.

A Lakásfókusz.hu weboldal 2018. júniusáig üzemelt, de érdemi mennyiségben cikkek 2014. márciusáig jelentek meg rajta. Utána már csak havi 1-3 cikk készült, mely változatlanul a lakáshitelesek problémáira fókuszált. 2014. szeptembere után új cikket már nem tettek közzé rajta.

Végig FIX Lakáskölcsön
  • 15 millió Ft 15 évre 134 704 Ft törlesztővel, THM: 7,36%
  • A kamat a futamidő végéig változatlan marad
  • Most akár 40 000 Ft jóváírás
Részletek
PROMÓCIÓ

Ezek is érdekelhetnek

  • Lakáshitel kalkulátor segítségével ennek a háznak a törlesztőrészletét is ki lehet számolni
    Lakáshitel

    Lakáshitel - kalkulátor és feltételek

    Használt lakás vásárlásakor jó megoldás lehet a lakáshitel, főleg ha az állami támogatásokat már kihasználtad, és még mindig pénzre van szükséged. Megmutatjuk a bankok által kínált lakáshiteleket és támogatott hiteleket is.

    frissítve: 2024. május 6.
  • Az értékbecslés elkezdéséhez szükséges lakáskulcsot nyújtja egy lány
    Lakáshitel

    Értékbecslés: ezeket kell tudnod róla lakáshitel igénylésnél 2024-ben

    Ha hitelből vennél lakást, vagy más célra igényelnél jelzáloghitelt, akkor a hitelfelvételnek mindig része az ingaltan értékbecslés. Enélkül nincs hitel. Az értékbecslést sok tévhit övezi, ami miatt sokan tartanak tőle. Útmutatónk végigvisz az értékbecslés folyamatán és elmondjuk azt is, hogy mire számíts. Vágjunk is bele!

    frissítve: 2024. május 6.
  • Új lakás
    Lakáshitel

    Lakásvásárlási hitel új lakásra - kalkulátor és feltételek

    Ha új lakást tervezel vásárolni, akkor érdemes kihasználni az összes állami támogatást és egy kedvező lakáshitelt felvenni, aminek minél hosszabb ideig fix a futamideje és alacsony a törlesztője. Elmondjuk a feltételeket és megmutatjuk a kedvező ajánlatokat is.

    frissítve: 2024. május 16.