Újra állami pénzen spórolhat a fűtésszámlán

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium újabb fűtéskorszerűsítési pályázatot írt ki, amelyet 2007 előtt épült lakóingatlanok energiahatékonyságának javítására lehet felhasználni, mint napkollektor, hőszivattyú telepítése, brikettel, pellettel, faaprítékkal működő, illetve kondenzációs kazán beszerzése és beszerelése.

A maximális támogatás mértéke 1,5 millió forint, illetve maximum 40%, amennyiben az elérhető energia-megtakarítás eléri a 40%-os mértéket. Kondenzációs kazán telepítésénél a maximális támogatás csak 850 ezer forint, de maximum 40%, itt azonban csak 25%-os energia-megtakarítást kell elérni.

A pályázaton indulhat minden lakóingatlannal rendelkező tulajdonos (ideértve a tanyát és a sorházi lakást is, amennyiben önálló gépészettel rendelkezik.), illetve a maximum négylakásos társasházak.
Kizáró ok 60 napnál régebben fennálló adó, vagy adó módjára behajtandó tartozás megléte.

A pályázat augusztus 27.-től indul és a nem túl nagy keretösszeg (864 millió forint) kimerüléséig tart.

A pályázatot csak elektronikusan lehet benyújtani, ezért ha még nincs az ügyfélkapuhoz (www.magyarorszag.hu) regisztrációnk, kérjünk időpontot ez ügyben a helyi okmányirodától.

A pályázathoz csatolni kell az épület jelenlegi és a felújítás utáni tervezett energiatanúsítványát, kapcsolási rajzot, mindkettőt egy kamarai tagsággal is rendelkező szakemberrel kell elvégeztetni, egy költségvetés-tervezetet a kivitelezővel aláíratva, földhivatali tulajdonlapot, 3 havi közüzemi számlát.

Ezért ha részt szeretne venni a pályázaton, már most érdemes elkezdenie intézni a szükséges iratok beszerzését.

A pályázaton való részvétel díjmentes, így ha szeretnénk energiatakarékos korszerűsítéseket a lakóingatlanunkba, érdemes részt venni a pályázaton. Ha mégsem nyerünk a pályázaton, akkor az energiatanúsítvány és a földhivatali tulajdonlap árát bukhatjuk, ez mintegy 20-30 ezer forintos költséget jelent.
A pályázatról bővebb infót itt találhatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.