Béklyóban az ingatlanosok – megszólalt az egyik nagy közvetítő

Nagy visszhangja volt a múlt hétfőn megjelent bejegyzésünknek, amely arról szólt, hogy egyes nagy ingatlanközvetítő hálózatok milliós kötbérekkel és komoly szankciókkal próbálják visszatartani a távozni szándékozó közvetítőiket. Számtalan visszajelzést, véleményt kaptunk olvasóinktól, sőt, az egyik legnagyobb ingatlanközvetítő-hálózat vezetője is úgy érezte, meg kell szólalnia a témában. Kosztolánczy György, az OTP Ingatlanpont ügyvezetőjének elmondása szerint náluk a leírtakhoz képest teljesen más szemlélet jellemzi az értékesítőkkel való kapcsolatot, nem szerződéses akadályokkal próbálják megtartani dolgozóikat. Reakcióját változtatás nélkül közöljük.

 Tisztelt Lakásfókusz Szerkesztőség!

Érdeklődéssel olvastuk a 2013. szeptember 30-án megjelent, „Béklyóban az ingatlanosok – milliós kötbér, szankciók a távozni akaróknak” című cikküket. Az összeállítás szerint meg nem nevezett nagy ingatlanközvetítői hálózatok etikátlan eszközök használatától sem riadnak vissza, ha saját érdekeik megvédéséről van szó: milliós kötbérekkel, drasztikus szankciókkal igyekeznek röghöz kötni értékesítőiket.

Egy nagy ingatlanközvetítői hálózat – az OTP Ingatlanpont – vezetőjeként fontosnak tartom, hogy leírjam, hogy a cégünk hogyan viszonyul a kérdéskörhöz, mit gondol az értékesítőkkel való kapcsolatról, az elvándorlás esetleges megakadályozásáról.

Az OTP Ingatlanpont értékesítőihez való viszonyát a cikkükben leírtakhoz képest teljesen más szemlélet jellemzi. Mi abban hiszünk, hogy tudunk olyan munkakörnyezetet teremteni, amelyben jól érzik magukat a közvetítők, és amelyben a munkájukkal arányos jövedelmet tudnak szerezni. Ehhez sok mindenben nyújtunk támogatást nekik. Többek között rendszeres képzéseket szervezünk, modern IT-infrastruktúrát biztosítunk számukra, segítjük őket az ügyfélszerzésben, ösztönző jutalékrendszerrel motiváljuk őket, és a banki hátterünkből adódó egyéb előnyöket is élvezhetik.

Természetesen ennek ellenére is előfordulhat, hogy valaki nem találja meg a számításait nálunk. Ez esetben semmilyen szerződéses akadályt nem gördítünk a távozása elé, nem próbáljuk visszatartani, hiszen nekünk is az az érdekünk, hogy motivált, eltökélt és lojális kollégák dolgozzanak velünk együtt. Ilyen esetben egyet teszünk: sok sikert kívánunk neki a folytatáshoz. Sőt, ha a jövőben valamilyen oknál fogva azt érzékelnék, hogy nagy számban szeretnének távozni tőlünk kollégák, azt jelzésként fognánk fel arra vonatkozóan, hogy szükséges megvizsgálnunk a kiváltó okokat, s lehetőség szerint módosítanunk rajtuk.

Röviden összefoglalva a lényeget, mi úgy igyekszünk megtartani az értékesítőinket, hogy önszántukból akarjanak nálunk dolgozni, méghozzá azért, mert ez szakmailag, anyagilag és érzelmileg is érdekükben áll.

Remélem észrevételemmel tudtam valamelyest árnyalni az Önök által leírt komor képet a szakmáról.

Üdvözlettel,

Kosztolánczy György, az OTP Ingatlanpont ügyvezetője

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.